Wilt u een mooie tuin behouden, dan is onderhoud van groot belang. Zeker als u geld hebt uitgegeven aan de aanleg van de tuin. Wij kunnen u adviseren of er gesnoeid moet worden, of vaste planten "gescheurd" moeten worden enz. U bent er dan van verzekerd dat geen fouten maakt in het onderhoud van uw tuin.

 

U kunt na advies van ons uit deze werkzaamheden zelf uitvoeren of dit aan ons overdragen. Natuurlijk kunnen wij ook het gehele jaar op vaste tijden uw tuin onderhouden. Lekker makkelijk en uw tuin ziet er altijd netjes en verzorgd uit. Niet iedereen zal dit willen, maar het kan...

 

 

SNOEIWERK

 

Wanneer moet er gesnoeid worden?

 

De snoeitijd op zich is niet gebonden aan een bepaald seizoen. het doel van het snoeien, het soort gewas en de bepaalde gevoeligheden van sommige gewassen spelen wél een belangrijke rol.

 

Het is dus niet zo dat de winter en het vroege voorjaar per definitie de goede snoeitijden zijn. Het is wel een feit dat het meeste snoeiwerk in die periode kan worden gedaan. Dat u ons vaak 's winters ziet snoeien, komt voor een groot deel ook doordat er in de winter meer tijd voor is. Er mag echter niet beneden de 5 tot 10 graden vorst worden gesnoeid vanwege het invriezen van de wond.